Når kommunikasjonen haster!

Når kommunikasjonen haster!

«Unngå spekulasjoner mens du venter på sikker kunnskap.» Dette var et viktig budskap fra Utenriksdepartementets kommunikasjonsjef Frode Overland Andersen da han innledet på Folkehelseinstituttets lederseminar om kommunikasjon i kriser den 12. februar 2015. epidemi hadde ansvaret for seminarets gruppeøvelse i krisekommunikasjon.

Også leder for Redaktørforeningen, Arne Jensen, innledet på seminaret. Han drøftet åpenhetsutfordringene og massemedienes rolle i kriser.

Gruppeøvelsene ble gjennomført i åtte sekspersonsgrupper som hver drøftet ett av fire krisescenarioer. Lederne ble utfordret på hvilke kommunikasjonsutfordringer disse krisene ga og måtte deretter planlegge kommunikasjonen og skrive nettsaker, talepunkter og Twitter-meldinger.

Gruppeøvelsene fikk meget god evaluering av deltakerne. Scenarienes relevans og realisme ble vurdert til 4,7 (på en skala fra 1 til 5) og arbeidsmåten til 4,5. Deltakerne ble bedt om å beskrive øvelsen med ett ord. Ord nevnt flere enn to ganger var nyttig, engasjerende, god og interessant.

– Vi laget denne gangen to scenarioer der instituttet selv var offer for en krise og to scenarioer der instituttet må bidra til å løse kriser i samfunnet, sier Preben Aavitsland, daglig leder for epidemi. – Vi ønsket å få fram kompleksiteten i krisekommunikasjonen når instituttet har flere roller, og når andre lokale myndigheter har hovedansvaret.

Del denne artikkelen

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.